Met deze coronaproof activiteiten kom jij de lockdown en kerstdagen toch door

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt maar dat betekent niet dat er tijdens de harde lockdown niets meer te doen is in Rotterdam. OPEN Rotterdam zet op een rijtje wat je nog wél coronaproof kan doen in aanloop naar en tijdens de feestdagen.

Zo kan je voor kerstbomen in alle soorten en maten tot 22 december terecht bij Stadstuinman op Katendrecht en in Hillegersberg. Alvast je kerstboodschappen aanschaffen? Dan kun je donderdag 23 december naar de Rotterdamse Oogst Kerstmarkt op het Noordplein. Er zijn kraampjes te vinden van onder andere Bakkerij Oumi, Falafval en NopSpons. Door de huidige maatregelen is er geen terras of live muziek.

Het maken van een wandeling is sinds de uitbraak van het coronavirus enorm populair geworden maar in Kralingen-Crooswijk kan je wel een hele bijzondere culturele wandeling maken. Zo maakt Kunstroute Kralingen Crooswijk onderdeel uit van het Midwinterfestival Kralingen-Crooswijk en wordt er tot en met 31 december een route van Raamkunst georganiseerd. Door de huidige coronamaatregelen vindt de organisatie dat Raamkunst nu extra belangrijk is geworden! “Hoe meer ramen en etalages van winkels met kunst te zien zijn, hoe mooier de buurt en hoe aantrekkelijker de wandeling.” Het Midwinterfestival Kralingen-Crooswijk brengt de bewoners volgens de organisatie licht, vrolijkheid en ontmoeting.

Schaatsbaan Rotterdam blijft open met aangescherpte maatregelen. Zo moet je een tijdslot inplannen en mogen volwassenen alleen met zijn twee op 1,5 meter afstand schaatsen.

Nog op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Verschillende restaurants als De Matroos en het Meisje, Destino en Restaurant Dertien leveren kerstdiner boxen voor een culinair etentje in eigen huis. Heb je geen vertrouwen in je eigen kookkunsten? Chefs van onder andere EAUX Posse, Chung en Parkheuvel zijn tijdens de kerstperiode in te huren om een avondje voor je te komen koken.

Zin in een speurtocht? De Pindakaaswinkel organiseert tijdens de lockdown een speurtocht in de Koopgoot. Met een wandeling door de stad kun je zeven letters vinden die samen een woord vormen. Aan het einde van de wandeling kan je het woord melden bij de winkel en ontvang je een gratis koffie of thee.