Ondernemer opent binnenkort Brownies & Downies voor dochter

In de de lunchroom Brownies & Downies wordt op dit moment nog druk verbouwd. Het is de bedoeling dat de zaak in april open gaat. In de zaak komen mensen met een verstandelijke beperking tot autisme te werken. De 15-jarige Sterre is de dochter van mede-eigenaar Eric. Ze kan niet wachten tot ze met haar vader kan samenwerken.

Eric Tournier hoorde via via van de franchise Brownies & Downies. Hij vond het concept direct interessant, omdat er nog geen vestiging in een grote stad zoals Rotterdam zat. Hij wilde daarnaast graag iets goed doen voor de maatschappij en een plek creëren waar zijn dochter Sterre kan werken. Hij startte de zaak samen met zijn zakenpartner Tim Stoevelaar die in het speciaal onderwijs heeft gewerkt.

In de zaak zijn uiteraard niet alleen brownies te verkrijgen. Er worden bijvoorbeeld ook granola’s en broodjes verkocht. Het duurt nog wel even voordat Sterre in de zaak aan de slag kan. Ze zit de komende paar jaar nog op school. Ze zal waarschijnlijk eerst aan de slag als stagiair. Sterre is ontzettend trots op haar vader. Ze vertelt ze aan een van de bouwvakkers die aan het werk is in de zaak: “Eric is mijn vader! Ik ga in de keuken werken en mijn vader gaat achter de kassa”.

Brownies & Downies is opgezet in 2012. Ondertussen zijn er 40 vestigingen. Er zitten vestigingen in Nederland, België en zelfs Kaapstad. Vanaf april opent de nieuwste vestiging op de Nieuwe Binnenweg.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat