Ondernemer zet zich in voor veiligere winkelstraten Rotterdam-Zuid

Al zo’n acht jaar runt Peter een Albert Heijn filiaal op de Strijensestraat. Zijn eigen personeel krijgt cursussen om om te gaan met overvallen, maar niet alle ondernemers zijn op deze manier bezig met veiligheid. Daarom zet hij zich in voor de veiligheid rondom de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. Peter bezocht daarom het congres ‘Overvallen in Nederland – Verder met onze succesvolle aanpak’.

Op het congres waren verschillende sprekers, waaronder burgemeester Ahmed Aboutaleb, die ook de voorzitter van de taskforce overvallen is. Criminoloog Cyrille Fijnaut en criminologisch onderzoeker Ben Rovers waren aanwezig om de resultaten van hun onderzoek te presenteren. Zij geven advies over hoe de daling in het aantal overvallen nog verder kan dalen. Ook waren er workshops waar de bezoekers aan konden deelnemen. Peter nam deel aan een workshop over virtual reality. Het congres inspireerde hem om andere ondernemers op Rotterdam-Zuid te helpen met het verbeteren van hun beveiliging.

Peter heeft zelf gelukkig nog nooit een roofoverval meegemaakt. De beveiliging op de Beijerlandselaan is verscherpt. Er zijn meer camera’s opgehangen en er zijn meer lampen. Daarnaast zijn de afdakjes van glas waardoor het voor de bewoners beter zichtbaar is wat er op straat gebeurd.