Ondernemers aan Nieuwe Binnenweg zetten zich in voor veilig verkeer

Voor veel mensen aan de Nieuwe Binnenweg is het schering en inslag. Verkeer dat te hard en gevaarlijk rijdt waardoor er geregeld gevaarlijke situaties ontstaan. Voor de ondernemers aan de drukke winkelstraat is de maat vol en zij komen nu als collectief in actie om de verkeerssituatie te verbeteren.

Wie tegenwoordig over de Nieuwe Binnenweg fietst of rijdt ziet overal de posters hangen, een initiatief van onder andere Odile Hemmen, een onderneemster die samen met andere buurtbewoners het tijd vond voor actie.

“Het is al heel lang heel gevaarlijk hier. Je went er in feite aan, maar het is niet normaal. En vooral het laatste ongeluk (3 juni) heeft ons allemaal geschokt en daarom willen we er wat aan doen”

Ook kapper Adri van Lieshout spreekt harde woorden uit voer de huidige verkeerssituatie aan de Nieuwe Binnenweg: Een 30-kilometerzone is echt noodzakelijk. Er zijn zoveel ‘bijna-ongelukken’ hier en het lijkt alleen maar erger te worden.

Gesprekken met de gemeente hebben onlangs al ertoe geleidt dat er in de toekomst een middenberm zal aangelegd worden. Over volgende plannen is tot op heden nog niets bekend.