Ondernemers Jouri en Martijn bannen plastic verpakking uit

Voor ondernemers Jouri en Martijn zijn plastic verpakkingen een doorn in het oog. Daarom bezorgen ze lang houdbare goederen sinds kort op de elektrische bakfiets én in glazen verpakkingen. Het idee doet denken aan de manier waarop vroeger melkflessen werden bezorgd en na enige tijd ook weer opgehaald.
“Wij kopen allerlei boodschappen in bulk in. Zonder tussenkomst van een merk die dat plastic verpakt en daar zijn label op plakt. Die producten brengen we dan rechtstreeks naar onze klanten in glazen verpakking. Wij maken het eigenlijk gemakkelijk voor mensen om verpakkingsvrij boodschappen te doen,” legt Jouri Schoemaker uit. “We hebben zelfs biologisch afbreekbare stickers voor de producten.”

Helemaal plasticvrij kunnen de heren nog niet werken. Simpelweg omdat grote leveranciers nog altijd ook de bulk aanlevert in plastic. “We hebben inderdaad nog producten die in plastic van de leveranciers binnenkomen. Uiteindelijk willen we daar vanaf. De visie is namelijk dat wij containers opsturen naar de leverancier en dat we die gevuld terugkrijgen. Op dit moment zijn we nog te klein om dat te realiseren. Op termijn is het ook verpakkingsloos op de achtergrond”, legt mede-eigenaar Martijn Bijmolt uit. “We hebben al wel leveranciers die leveren in biologisch afbreekbaar plastic,” stelt Schoemaker. En, zo besluit de ondernemer: “Dit is onze missie. We zijn op weg naar een volledig plasticvrije keten”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter