Ondernemers Middellandstraat draaien verlies door werkzaamheden RET

De werkzaamheden aan de 1e Middellandstraat zijn in volle gang. Reizigers zijn hier de dupe van door de trambaan afsluiting, maar ook de ondernemers zijn niet tevreden over de situatie. Ze draaien verlies, net tijdens de ramadan: een maand die juist voor grote omzet moet zorgen.

Vrijwel alle ondernemers in de straat zijn het er over eens: de RET en Gemeente Rotterdam hebben niet goed genoeg met hen gecommuniceerd. Daarbij is de ondernemers pendelbussen beloofd, maar hier zien zij niks van terug. De klanten kunnen geen kant op, er is geen parkeergelegenheid en je moet ver omlopen. Hierdoor komen zij niet meer naar de zaken van de ondernemers. Door de situatie zijn ook de nieuwkomers in de straat de dupe. Sommige zaken hebben er voor gekozen om te sluiten tot na de werkzaamheden.

Als antwoord stuurde de RET ons een schriftelijke reactie: “Het is natuurlijk vervelend om te horen dat de ondernemers hinder ondervinden van de werkzaamheden. We hebben de ondernemers zo vroeg mogelijk en goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden. Die zijn nodig omdat het spoor na jaren van gebruik aan vervanging toe is. Ook na dit signaal gaan we graag weer met de ondernemers in gesprek”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter