Online voetballen tegen profs van Excelsior

Veel sportverenigingen zijn gesloten vanwege het coronavirus, dit geldt ook voor SBV Excelsior. Om de kinderen alsnog iets te doen te geven organiseerde Excelsior4All een online FIFA-toernooi. Wij kijken bij het Excelsior stadion hoe deze competitie eruit zag.

“In principe kan iedereen met een online Playstation-account meedoen”, vertelt projectcoördinator Andrean Loizides. “We hebben nu al vijfentachtig aanmeldingen, en er doen ook wat spelers mee van Excelsior.”
Één van deze spelers is Ahmad Mendes Moreira. Gelukkig is Ahmad beter in real life voetbal dan in FIFA, want hij lag er na de eerste ronde al uit. “Ik heb gelijk al gezegd dat ik niet ging winnen”, lacht Ahmed. “Maar ik vond het wel leuk om hieraan mee te doen. Ik heb als voetballer nu ook opeens meer vrije tijd.”

Excelsior4All is de maatschappelijke tak van Rotterdamse voetbalclub Excelsior. Ze leiden verschillende projecten op het gebied van leefbaarheid, gezondheid, educatie, reïntegratie en sportpaticipatie. Vanwege het coronavirus worden veel van de programma’s nu online aangeboden. De hoofdreden dat deze competitie is georganiseerd is dan ook om jongeren vanuit huis iets te doen te geven. Hierdoor komen ze minder snel in de verleiding om met dit lekkere weer naar buiten te gaan.

Het toernooi is georganiseerd in samenwerking met DOCK Kralingen-Crooswijk, en is uitgewerkt door The Challenge Room. In het Van Donge & De Roo Stadion, het stadion van Excelsior, wordt een livestream opgenomen van de competitie. Coach Berkay Celik speelt hier mee, terwijl werknemers van DOCK, Excelsior4All en The Challenge room op veilige afstand meekijken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat