Onthulling Vos in bospolder

Het kunstwerk de Bospoldervos van kunstenaar Florentijn Hofman, wordt woensdag 8 juli officieel onthuld. Het tien meter hoge werk aan de Schiedamseweg is officieel van de stad en maakt deel uit van de Rotterdamse beeldencollectie.

In april begon de Hofman met het uitwerken van de vos. De in Rotterdam gestudeerde kunstenaar kwam op twee manieren tot dit ontwerp. De eerste is de zo onstedelijke benaming van deze stadswijk – een samenstelling van bos, polder, dijken. Het herinnert aan een onzichtbaar verleden. De tweede manier was door de Schiedamseweg nader te gaan bestuderen. De vraag aan hem en aan drie andere kunstenaars was om in competitie een ontwerp te maken voor deze drukke straat.

Vergelijkbaar
Net als het Feestaardvarken in Arnhem en de Staalman in Amsterdam is de Bospoldervos voor Hofman een belangrijk beeld, waar hij zeer in gelooft. Alle drie zijn het uitvergrote humoristische dieren op zijn Hofmans waardoor mensen niet zelden even met stomheid geslagen zijn – veel passanten verwachten niet om de hoek van een straat een reusachtig aardvarken aan te treffen. De humor ervan werkt ontwapenend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat