Ook door Rotterdamse zorgmedewerkers wordt gestaakt

Meer dan 150.000 zorgmedewerkers verspreid over 119 locaties in heel het land leggen woensdag het werk neer. Het is nog nooit eerder vertoond dat ziekenhuizen op zo’n grote schaal actie voeren. Het zorgpersoneel wil meer loon en minder werkdruk. Ook de Rotterdamse ziekenhuizen doen mee met de eerste landelijke ziekenhuis staking.
“We draaien een zondagsdienst”, begint Nard Vliegendhart. “We hebben een minimale bezetting op de afdelingen om in ieder geval voor de patiënten de zorg te garanderen. Met het overige personeel willen we aandacht vragen voor onze uitblijvende CAO. Dat doen we door middel van leuke, ludieke en sympathieke acties. Zo kunnen mensen hier hun bloeddruk op laten meten of brengen we op sommige afdelingen pannenkoeken rond”, licht hij toe.

Bij het Sint Franciscus Gasthuis nemen ze de bus naar Utrecht om de landelijke bijeenkomst te ondersteunen. “Het is hartstikke nodig. We willen een CAO die we nu niet hebben. We hebben al twee jaar geen loonsverhoging gehad. Er is een tekort aan personeel, er is uitval van personeel. Het is niet meer te doen eigenlijk”, stelt een van de actievoerders daar.

In het Maasstad Ziekenhuis wordt niet gestaakt, maar wél stilgestaan bij de problemen in de zorg. Dat doen ze om precies vijf vóór twaalf. “Het is vijf voor twaalf en dat voel je wellicht, in je lijf omdat het hard werken is in de zorg en je pauzes erbij inschieten”, leest een verpleegkundige voor uit haar gedicht voor een grote groep collega’s en patiënten. “Het moet nu veranderen, wat ons betreft”, stelt Geraldiene Nieuwenhuis van de verpleegkundige adviesraad van het ziekenhuis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat