Ook in Rotterdam is Kizomba dé grote danshype

Annika Lau is al van jongs af aan een grote fan van dansen. Ze geeft nu les in de grote hype Kizomba. Dit is een zwoele dansstijl die een Angolese variant is van de Tango. In Social Underground Rotterdam geeft ze een bootcamp voor beginners.

Annika begon al jong met dansen.Het begon met turnen toen ze vijf jaar oud was, daarna heeft ze aan kinderballet gedaan. En daarop volgend negen jaren les volgen op een dansacademie. Daar is ze in aanraking gekomen met Salsa, Tango en de Cha-cha-cha. Vijf jaar geleden kwam daar Kizomba bij. Tijdens een optreden met een Salsa groep in Frankrijk, zag ze Kizomba en was ze er direct helemaal weg van. Vier jaar geleden is ze begonnen met Kizomba Lounge in het Doelencafé. Ze huurde docenten in en één van die docenten wilde met haar samenwerken. Uiteindelijk is ze zelf les gaan geven. Drie jaar geleden werd de dansstijl een hype en de populariteit is gebleven.

Voor Annika zijn er meerdere redenen waarom Kizomba zo’n leuke dansstijl is; “Op nummer één staat de muziek, die trekt me heel erg aan. Het is ook iets wat ik rustig thuis kan luisteren, hele rustgevende muziek. De soort connectie die je maakt met je partner is gewoon heel anders dan bij andere stijlen. Je kan gewoon wegdromen met iemand of heel technisch bezig zijn. Het heeft heel veel verschillende aspecten. Wat het eigenlijk heel mooi maakt.”

Annika blijft ook nog verder dromen: “Mijn toekomstdroom is blijven lesgeven. Ik wil nieuwe cursisten in die Kizomba scene trekken. Dat ik hen kan leren wat je moet doen en hoe je moet dansen. Een nieuwe verslaving creëren eigenlijk. Verder wil ik feesten blijven geven en mensen zien genieten. En hopelijk binnenkort een festival organiseren.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat