Ook kinderen mogen weer spelen in het museum

Kindermuseum Villa Zebra had een moeilijke opgaven te volbrengen om op een veilige manier haar deuren te kunnen openen en de kinderen de activiteiten te kunnen laten doen. Na een intensieve testdag heeft het museum het voor elkaar gekregen en is vanaf dit weekend weer open voor publiek.

Nu de musea voor grotendeels weer open zijn was het voor kindermusea met veel interactiviteit nog even puzzelen op welke manier zij weer open konden gaan. Voor de doelgroep tussen drie en twaalf jaar is het natuurlijk lastig om een afstand te bewaren van 1,5 meter; dat is met buitenspelen zo, maar al helemaal in een interactief museum. Middels tijdsloten, aanpassing in het gebouw en een flinke voorraad aan desinfectiemiddel hoopt het museum op de heropening te zijn voorbereid.

Het ‘even binnenwippen’ zit er, net als bij vele andere musea, voorlopig niet in. Je moet van tevoren de tijd aangeven wanneer je langs wilt komen. Je ontvangt je eigen tasje met spullen waarna je in een aangegeven route het museum kunt verkennen. Het aangepaste programma noemt het museum zelf een ‘VIP-behandeling’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat