Op avontuur met Woutje Stein: kinderboekenweek geopend met prentenboek Excelsior

Het is Kinderboekenweek én de Excelsior Foundation bestaat 10 jaar. Om dat te vieren heeft de foundation het prentenboek De avonturen van Woutje Stein gemaakt met de mascotte van de voetbalclub in de hoofdrol.

Woutje beleeft in het boek een groot avontuur in Rotterdam. “Het boek is niet alleen leuk en spannend, maar ook leerzaam. Precies zoals dat bij de Excelsior Foundation past”, vertelt Iris de Iongh, projectleider educatie. Het prentenboek is woensdag 6 oktober gepresenteerd op basisschool de Bavokring in Kralingen. De leerlingen van groep 1 en 2 ontvingen allemaal een kopie van het nieuwe boek en uiteraard was de hoofdpersoon, Woutje Stein, ook aanwezig.

10-jarig bestaan
Het eerste exemplaar is woensdag in ontvangst genomen door wethouder Judith Bokhove en ook oud-Excelsior-keeper Maarten de Fockert en spelers Reuven Niemeijer en Daniëlle Noordermeer waren van de partij. Maarten gaat zich namens de foundation bovendien bezighouden met een nieuw project: de Leesclub.

De Excelsior Foundation is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een van de grootste maatschappelijke stichtingen in Nederland. Onlangs gingen wij ook al bij Excelsior op bezoek. We maakten daar een reportage over de vrijwilligers van Stichting Ontmoeting die, in samenwerking met de Excelsior Foundation, allerlei werkzaamheden uitvoeren in en om het stadion van de Kralingse Club.