Op elke pier of kade wat wils voor kinderen tijdens Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen zijn weer van start. Dit betekent dat de Wilhelminapier, Willemskade en Rijnhaven weer helemaal vol staat met demonstraties, activiteiten en schepen! Verslaggever Farzana, grote fan van de haven, gaat sfeer proeven op de vrijdag; de dag waarop jongeren centraal staat. 

Elk jaar staat Duik- & Bergingsbedrijf W. SMIT B.V. met een tank vol kraanwater op de kade. In deze tank kunnen jongeren duiken in een echt duikpak. De duikers van W. SMIT B.V. doen verschillende klussen onder water. Hierbij kan gedacht worden aan: afdichten van lekkages en en lassen met gecertificeerde duikers. Verslaggever Farzana deed ook een poging tot duiken, maar dat ging niet zo makkelijk als dat ze dacht. Het pak bleek uiteindelijk veel zwaarder te zijn dan ze dacht, want alleen de helm woog al 14kg. 

Op de WIlhelminapier stond ‘water’ centraal. De jeugd bestuursleden van Waterschap Hollandse Delta hebben het initiatief genomen om kinderen kennis te laten maken met het bedrijf, door een klimmuur neer te zetten. De klimmuur stond als symbool voor de waterspiegel in de zee. Ook leren kinderen op het terrein om dijken te bouwen en groene energie te maken met water. Farzana liet het klimmen aan de kinderen over, maar was wel benieuwd hoe de kinderen het ervaren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat