Op stap met de dames van de Red Hat Society

De Red Hat Society spreekt twee keer per maand af met één doel: plezier maken. De club heeft wereldwijd meer dan één miljoen leden. De Rotterdamse chapter telt 27 vrolijk geklede dames. Op straat vallen aardig op met hun rood-paarse kleding en rode hoedjes.

De dames doen leuke dingen zoals concerten en musea bezoeken. Ze zijn 50 jaar of ouder. Het idee achter de club is dat het eindelijk de tijd voor de dames is om leuke dingen te doen. Ze hebben jarenlang gezorgd voor hun gezin en nu is het tijd voor hun om gek te doen.

De society is voor de vrouwen een kans om nieuwe vrienden te maken. Daarnaast verzint iedere keer iemand anders een uitje. Daardoor komen de dames op plekken waar ze normaal nooit zouden komen. De leden zijn allemaal op leeftijd maar over kwaaltjes wordt niet geklaagd. De club houdt zich buiten politieke kwesties, geloof of goede doelen. Het is de bedoeling dat ze het gewoon gezellig hebben.

De society is ontstaan in Amerika. Nederland telt ondertussen zo’n 100 chapters. In sommige steden zijn er meerdere chapters, maar in Rotterdam is er maar één: de Roterodames. Elk chapter heeft een queen. Zij heeft de leiding over een chapter maar is niet iemand die met een ijzeren vuist regeert. Alle leden hebben evenveel inspraak.

De dames hebben een heel toepasselijk uitje georganiseerd. Ze zijn deze keer naar Museum Rotterdam geweest om daar de tentoonstelling de Vrouwen van Rotterdam te bekijken. Daarna zijn ze nog wat gaan drinken. Het was voor hun weer een geslaagd uitje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat