Op talloze plekken in Rotterdam worden gevallenen herdacht

Op 4 mei is het Natioanle Herdenking en dit wordt de gehele dag op verschillende plekken in de stad gedaan. De centrale herdenking begint om 19.50 uur bij het ‘monument voor alle gevallenen 40-45’op het Stadhuisplein.
Alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties worden herdacht.

Ook in de wijken van Rotterdam zijn er verschillende kransleggingen, herdenkingen en verschillende stille tochten. In KralingenCrooswijk is er bij het Herdenkingskruis Hoflaan een kranslegging. In Delfshaven is er een herdenking bij het monument ‘Het Vergeten Bombardement’. In Schiebroek is een stille tocht vanaf de Kootsekade naar het Herdenkingskruis Spinbolplein.

Wethouder Visser spreekt bij de herdenking op het Zuidplein (hoek Mijnsherenlaan/Pleinweg). Ook is er in Charlois een herdenking bij het monument op de hoek van de Heijsekade. In Ijsselmonde is er een herdenking en een kranslegging op de Kasteelweg/Kranendonkweg.

Een overzicht van alle plaatsen in de gemeente Rotterdam waar plechtigheden plaatsvinden lees je hier.