Op vakantie in eigen wijk: Dakpark getransformeerd tot Buurtcamping BoTu

Dat het ultieme vakantiegevoel echt niet alleen over de grens is te vinden, hebben inwoners van Bospolder-Tussendijken afgelopen weekend wel heel dichtbij kunnen ervaren. Het dakpark aan de Vierhavensstraat veranderde namelijk drie dagen lang in Buurtcamping BoTu.

Het lijkt Zuid-Frankrijk wel, maar het is toch echt het dak van winkelcentrum BigShops: Kampeerders ontwaken in tenten in verschillende kleuren en formaten om daarna door het animatieteam getrakteerd te worden op een programma voor jong en oud. “Je hoeft eigenlijk niet eens meer op vakantie zo,” grapt Sanne Hoogeveen, één van de organisatoren.

Het is de eerste keer dat Rotterdammers gezellig samen kunnen parkeren in Bospolder-Tussendijken. “We zagen dat het al in Amsterdam gedaan wordt en besloten dat het ook eens tijd is om dat hier te doen,” gaat Sanne verder. “Er is al niet zoveel groen in de stad, dus dat wat we hebben moeten we goed gebruiken.” De organisatie ziet het daarnaast als een mooie gelegenheid om je buren eens te leren kennen. Op de vraag of de buurtcamping op het Dakpark voor herhaling vatbaar is, zegt Sanne resoluut: “zeker weten!”. De kans lijkt dan ook groot dat inwoners van BoTu ook volgende zomer weer vakantie in eigen wijk kunnen vieren.