Op zoek naar tropische plekjes in Rotterdam

Ga jij ook niet op vakantie door corona? Geen probleem. Wij brengen de tropische vibes naar je toe! Veel mensen gaan dit jaar niet naar het buitenland. Geen probleem, want onze verslaggever Chris gaat op zoek naar een goed tropisch alternatief in Rotterdam. Hij gaat suppen in Crooswijk en naar een palmentuin in Delfshaven.
Bij suppen sta je op een een plank en beweeg je je door middel van een peddel voort door het water. Chris gaat het uitproberen in Crooswijk. Het is volgens Chris moeilijker dan het lijkt en de eerste keer staan eindigt dan ook in het water. Met een beetje oefenen lukt het toch. Chris vindt het een leuke sport: “Het is goed voor je lichaam en je ziet veel van de stad.” Chris gaat niet heel ver, maar het is mogelijk om helemaal het centrum in te suppen.

Na deze work-out is Chris wel toe aan wat ontspanning dus gaat hij naar de Palmentuin in Delfshaven. In dit buitenrestaurant kun je loungen tussen de palmbomen, maar je kunt er ook eten. Bedenker van de Palmentuin Ruben ‘Oom Ben’ Arnhem werd toen hij in het Caribisch gebied woonde geïnspireerd om de Palmentuin te beginnen. Daar komen veel mensen samen in het park en daardoor is er veel sociale controle. Dat miste hij in Rotterdam. Chris vond het een geslaagd dagje uit in Rotterdam: “Ik ben helemaal tot rust gekomen. Als je in tropische sferen willen komen, hoef je niet naar Bali of Thailand, maar kan je lekker naar Rotterdam.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat