Opa en kleinzoon vinden elkaar in de taptoe in Hoek van Holland: ‘Als opa ben je dan trots’

Dirk Vermeulen speelt al 50 jaar taptoe tijdens de Dodenherdenking in Hoek van Holland bij het monument en op de begraafplaats. Dit keer speelt Dirk vanaf een balkon in het centrum van de Hoek. Hij wordt vergezeld door kleinzoon Max van 12 jaar oud, die het trompet-gen duidelijk heeft geërfd. Hij speelt de taptoe, die hij veel geoefend heeft, op hetzelfde moment in zijn tuin.

Het taptoe-signaal wordt elk jaar traditiegetrouw opgevoerd voor de aanvang van de Nationale Dodenherdenking. Ook in Hoek van Holland, waar de Dodenherdenking vorig jaar nog gehouden werd met een kranslegging bij het monument Pastoor Onderwater en een herdenking op de Algemene Begraafplaats. Compleet met Amazing Grace en het Wilhelmus. Dat moest dit jaar allemaal anders.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei doet dit jaar daarom een oproep aan alle trompettisten in Nederland om, om twee minuten voor acht, voor hun eigen buurt het taptoe-signaal te spelen. Om de Dodenherdenking, die door de coronacrisis dit jaar wel erg stil lijkt te worden, de aandacht te geven die ze verdient.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat