Opa’s en oma’s lezen voor de klas met de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is weer van start gegaan, met dit jaar als thema: ‘Voor altijd jong’. Opa`s en oma’s staan hierbij centraal, zo ook op o.b.s. Passe-Partout. De 7-jarige Kirsten neemt vandaag haar opa José mee naar school, die gaat voorlezen aan de klas.

De opa van Kirsten vindt het wel een beetje spannend om zo voor te lezen, maar gelukkig is hij goed voorbereid. Hij geeft aan dat hij vaak voorleest, omdat hij lezen erg belangrijk vindt voor de ontwikkeling van kinderen. Ook Kirsten vindt het spannend dat opa José vandaag meegaat en is ook wel een beetje trots. ‘’Ik heb het niet tegen mijn vriendinnetjes verteld, maar ik vind het wel leuk dat opa gaat voorlezen’’, zegt Kirsten.

José leest het verhaal van Don Quichot voor, waarin wordt gevochten tegen windmolens. Alle kinderen luisteren aandachtig en na afloop ontvangt opa een luid applaus. Vervolgens vindt de grote opening plaats, waarbij de nieuwe Boekenbende bekend wordt gemaakt. De Boekenbende is een gezelschap van kinderen dat het hele jaar door zwerfboeken mag verstoppen in de school, zodat andere kinderen deze vinden en meer gaan lezen. Het stimuleren van lezen staat hierbij centraal. Kirsten vindt het wel jammer dat zij niet is uitgekozen, maar hoopt hier ooit nog deel van uit te maken.

De Kinderboekenweek loopt landelijk van 5 tot en met 16 oktober 2016. Voor meer informatie hierover gaat u naar www.kinderboekenweek.nl.