Opbouwdag | Festival TV

Opbouwdag op 18 mei is een oer-Rotterdams evenement waarmee de wederopbouw van de stad gevierd wordt. Dit jaar kan de Opbouwdag fysiek niet doorgaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Daarom wordt het festival uitgezonden op OPEN Rotterdam tv om 14.00 uur. Geniet van speciale beelden uit het archief, ga mee op tour en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Dit jaar zou speciaal zijn voor Rotterdam. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid, herdenken we het bombardement van 80 jaar geleden, staan we stil bij 60 jaar Euromast en de Floriade en zouden we feesten met onder meer het songfestival. De organisatie van de Opbouwdag heeft een uitgebreid programma samengesteld om zo toch stil te staan bij de wederopbouw. In samenwerking met OPEN Rotterdam zijn er beelden verzameld en gebundeld in het programma van vandaag. Kijk jij mee?

“Wij lopen dit jaar rondleidingen, lezingen, ritten in wederopbouwbussen, muziek en toneel mis.” Als goedmaker gaan architectuurkenner Paul Groenendijk en schrijver Inge Hagenbeuk op pad om architectuur van de stad te laten zien tijdens een virtuele wandeling. “De wandeling begint bij de Euromast, gaat langs de Floriade, het Erasmus MC en eindigt bij het Dijkzigt ziekenhuis. Vandaag staan wij stil bij de veerkracht en daadkracht van Rotterdam na het bombardement en tonen wij de schoonheid van de stad”, aldus Inge Hagenbeuk.

OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivalorganisaties slaan de handen ineen en brengen samen de festivalagenda tot leven door speciale uitzendingen op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Op de geplande festivaldagen zijn er speciale FESTIVAL TV-blokken (tussen 14 tot 20 uur en tussen 20 tot 22 uur) op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36, KPN 1349) en livestream (www.openrotterdam.nl/live).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube InstagramTwitterSnapchat