OPEN Rotterdam, AD Sportfilmfestival en Cinecrowd zoeken sportfilmmakers

Talentvolle filmmakers worden uitgedaagd door AD Sportfilmfestival (SFFR) en Cinecrowd tot het maken van een Rotterdamse sportfilm. De films gaan in premiere op het AD Sportfilmfestival Rotterdam en zijn vanaf april 2017 te zien via OPEN Rotterdam.

De film moet gaan over sport, sporters en sportbeleving. ‘Er worden in Nederland weinig tot geen sportfilms en/of documentaires gemaakt’, zegt Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport, de organisator van het AD Sportfilmfestival. ‘Soms worden er wel films en documentaires gemaakt over sport, maar een echte cultuur op het gebied van sportfilms heeft Nederland nog niet. En dat is jammer, aangezien Nederland heel veel te bieden heeft op sportgebied. We hopen dat de unieke beleving die sport kan bieden op deze wijze beter voor het voetlicht wordt gebracht.’

Een gerenommeerde jury van film- en sportprofessionals kiest maximaal vier plannen uit die voor 20 oktober moeten zijn ingediend. De vier geselecteerde filmmakers mogen half november a.s. hun filmplannen live pitchen bij publieke lokale omroep OPEN Rotterdam, waarbij elk project € 2.500,- aan financiële steun kan ontvangen. Voorwaarde is wel dat het voorstel voldoet aan de eisen voor uitzenden via de publieke lokale omroep. Via het partnership dat CineCrowd heeft met het VSBFonds zal nog een additionele bijdrage van € 1.500,- euro gedaan worden. Ook moeten de geselecteerde maken door middel van een crowdfund-campagne bij, en met hulp van, Cinecrowd ook nog minimaal € 4.000,- zelfstandig bij het publiek moeten verwerven.

Deze films zullen tijdens de openingsavond van de derde editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam (6-8 april 2017) in première gaan en worden uitgezonden op OPEN Rotterdam op tv via Ziggo kanaal 36 en en KPN/Telfort/Xs4all kanaal 636 en via openrotterdam.nl.

Vereisten voor filmmakers:

– Per regisseur/maker mag er één project worden ingediend. Bij voorkeur bestaat het indienende team minstens uit een regisseur en (uitvoerend) producent.
– Aantoonbare ervaring met film (en de financiële en productionele verantwoordelijkheid) wegen mee in de selectie.
– De aanmelding moet een goed beeld geven van de film die voor ogen staat. De kans op selectie is groter als het project al in een ver gevorderd stadium is.
– Verplicht zijn in ieder geval:
1. Een plan/scenario
2. Een (beknopt) productieplan inclusief begroting en planning
3. Werkvoorbeelden (bijv. showreel of portfolio).
Een begeleidend document (regie-, scenario-, producentenvisie of visuele presentatie; precieze invulling is aan het team zelf) wordt op prijs gesteld.
4. Idee en financiering moeten voldoen aan de eisen uit de Mediawet voor uitzenden bij publieke lokale omroep zowel wat betreft financiering als inhoud.
5. Aanmeldingen uit heel Nederland (of daarbuiten) zijn welkom, echter:
Het ingediende filmplan moet een link hebben met Rotterdam en Rotterdamse sport, sporters en/of sportbeleving in de breedste zin van het woord.
6. Je hoeft hiervoor niet verplicht woonachtig te zijn in Rotterdam.

Planning

2016

20 oktober – deadline indienen projecten
26 oktober – bekendmaking winnaars
1 november – workshop crowdfunding
Half November : pitch bij OPEN Rotterdam
1 december – crowdfunding campagne van start
31 december – einde crowdfunding

2017

Januari tot en met eind maart – productie van de films
6 april – première films, en uitzending bij Publieke Lokale Omroep OPEN Rotterdam
op tv via Ziggo kanaal 36 en en KPN/Telfort?Xs4all kanaal 1349 en via openrotterdam.nl

Voor meer informatie en aanmelding kan je contact opnemen met In-Soo Radstake (CEO CineCrowd) via [email protected] of 020 893 25 81