OPEN Rotterdam bestaat tien jaar en mag weer voor vijf jaar door

Dit is de eerste week van de nieuwe concessieperiode van vijf jaar, want OPEN Rotterdam blijft ook komende vijf jaar de lokale publieke omroep voor de Rotterdammers. Gedateerd op 14 februari (!) ontving OPEN de officiële aanwijzingsbrief van het Commissariaat voor de Media. Nadat eerder de gemeenteraad zich achter OPEN Rotterdam had geschaard om deze rol bij OPEN te laten is het nu officieel. OPEN Rotterdam is en blijft de Rotterdamste publieke omroep van de stad. 

Het is dit jaar tien jaar geleden dat OPEN Rotterdam van start ging en zo samen met de Rotterdammers vorm ging geven aan de publieke lokale omroep nieuwe stijl. Een omroep die echt onderdeel is van Rotterdam, naast de Rotterdammers staat en met hen denkt, voelt en doet, aandacht heeft voor de hele stad en voor groot, klein en eigen nieuws en die werkt met eigen Rotterdams journalistiek talent. 

En nu tien jaar en ruim 15.000 nieuwsverhalen, 29 prijzen en nominaties en meer dan 200 nieuwe series, 400 actief betrokken Rotterdammers, 80 stagiaires én samenwerking met honderden partners en Rotterdamse producten verder, heeft OPEN Rotterdam een eigen en unieke plek in het Rotterdamse media-aanbod verworven. De Rotterdammers hebben een omroep die jong, fris, veelzijdig en écht Rotterdams is. We zijn er al twee keer Omroep van het Jaar om geworden. 

We danken alle Rotterdammers voor de inzet afgelopen, het vertrouwen en de betrokkenheid. We gaan door. Samen weer vijf jaar verder bouwen aan onze mooie stad en aan onze onafhankelijke journalistieke rol hierin. 

Lees hier ons Meerjarenplan 2023-2028. De kracht van lokaliteit.