OPEN Rotterdam duikt in film

And the winner is, the Academy Award goes to of the Oscar goes to, drie zinnen die vanavond regelmatig worden uitgesproken door filmgrootheden tijdens de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen; de Oscars. 
 
 

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven maakte vorig jaar voor het eerst in zijn omvangrijke carrière een Franse film. Hoofdrolspeelster Isabelle Hupert maakt vanavond kans op de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. De film was vorig jaar te zien tijdens de Pleinbioscoop en de Rotterdamse filmregisseur Shariff Nasr vertelde toen waarom Elle volgens hem een must see is.

De Star Wars films trekken wereldwijd miljoenen mensen naar de bioscopen. De enige keer dat de regisseur George Lucas een nominatie kreeg voor beste regie was voor het eerst verschenen deel, Star Wars. Natuurlijk kreeg de reeks wel prijzen voor onder meer kostuumdesign en art direction, maar niet voor beste film, acteur of actrice. Dat zal de grote fans ook niet veel uitmaken. Star Wars is a way of life. Zeker voor fan Jelle Quispel.

Wellicht dat er ooit een Oscar richting Rotterdam komt! De twee Rotterdamse filmmakers, regisseur Ruben Broekhuis en producer Rien Bexkens, willen graag een Rotterdamse thriller maken, Maas Murder. Rotterdam wordt in deze film geterroriseerd door een psychopatische moordenaar. 
 
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat