OPEN Rotterdam en Vers Beton maken podcast over Rotterdamse politiek!

COOLSINGELPRAAT is de nieuwe driewekelijkse podcast van OPEN Rotterdam en online tijdschrift Vers Beton. Samen met gasten uit de politiek en de stad wordt de stand van zaken in de Rotterdamse politiek besproken met journalisten Caterine Baeten, Guido van Eijck en Eqoud Kievit.

Het huidige stadsbestuur vaart een nieuwe koers, en maakt korte metten met het oude ‘gure’ beleid. Maar wat betekent dit in de praktijk? Biedt het collegeakkoord “Nieuwe Energie” daadwerkelijk oplossingen voor de problemen van deze stad: de hoge werkloosheid, armoedecijfers en de slechte luchtkwaliteit? Alle politieke besluiten op deze terreinen beïnvloeden het leven van heel veel Rotterdammers. Zij hebben zodoende het recht om structureel te worden geïnformeerd over de politieke besluitvorming in de gemeenteraad.

De podcast Coolsingelpraat biedt een unieke, laagdrempelige toevoeging aan met media-aanbod in Rotterdam met uitleg, verdieping en duiding van politieke onderwerpen. Elke aflevering wordt er een aansprekend onderwerp besproken dat verder reikt dan de muren van het Stadhuis.

Vraagstukken van mbo’ers in Rotterdam
OPEN Rotterdam gaat voor elke aflevering de straat op en vraagt Rotterdamse mbo’ers naar hun mening over het topic van de uitzending. Hoe denken zij over dit politieke thema en hoe is dit van toepassing op hun eigen situatie? Dit item van twee minuten wordt uitgezet op alle social media-kanalen van OPEN Rotterdam en Vers Beton èn wordt uitgezonden op tv. Op deze manier krijgen studenten van mbo-opleidingen een belangrijke stem in de podcast. Als ‘first-time voters’ is het belangrijk dat ook zij op een laagdrempelige manier worden betrokken bij de lokale politiek.

Presentatie
De podcast wordt gepresenteerd door Guido van Eijck, Caterine Baeten en Ewoud Kieviet. Deze redacteuren volgen ‘de Coolsingel’ allemaal op hun eigen manier: Guido van Eijck is freelance journalist en schrijft voor Vers Beton over de Rotterdamse politiek, Caterine Baeten is programmamaker van Vers Beton LIVE en was eerder werkzaam in de fractiekamers op het Rotterdamse stadhuis, Ewoud Kieviet was de afgelopen twee jaar politiek journalist voor RTV Rijnmond en nu voor de NOS.

Coolsingelpraat wordt elke drie weken opgenomen in De Doelen-studio. De eerste aflevering wordt opgenomen op zondag 1 september 2019 vanaf 12.00 uur en is bij te wonen door genodigden.

Vraagstukken van mbo’ers in Rotterdam
Lokale omroep OPEN Rotterdam en online tijdschrift Vers Beton werken al geruime tijd met veel succes en plezier samen om verhalen te maken voor en over Rotterdam. “Wij slaan nu opnieuw de handen in één om een podcast te maken die de politiek dichter bij de Rotterdammers brengt, en Rotterdammers dichter de bij de politiek.”, aldus hoofdredacteuren Celeste Boddaert en Eeva Liukku.

Benieuwd naar de podcast? Luister hier alvast de promo!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat