OPEN Rotterdam genomineerd voor lokale omroep awards

OPEN Rotterdam is voor de derde keer op rij genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar. Daarnaast is de omroep ook genomineerd in alle andere categorieën. Deze zaterdag wordt bekend welke awards de Rotterdamse lokale omroep in de wacht sleept. 
De vakjury van de NLPO, koepelorganisatie van lokale omroepen in Nederland, noemt OPEN Rotterdam “een aansprekende omroep die bij Rotterdam hoort. De omroep is een voorloper in het bereiken van een jonge(re) doelgroep door de inzet van vernieuwende (mobiele) journalistiek. Kortom: een terechte nominatie!”

In totaal zijn er 9 omroepen genomineerd. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio. Deze omroepen worden dit jaar, samen met de Lokale Omroep van het Jaar 2016, OOG uit Groningen, ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

OPEN Rotterdam werkt zaterdag 9 september ook mee aan de unieke tv-marathon. ‘Kloppend Hart’, een gezamenlijke productie van lokale omroepen in Nederland, de Open Studio Dagen en het Rode Kruis. Tijdens dit vijf uur durende programma is te zien en te horen waar de lokale omroep in Nederland voor staat. De tv-marathon wordt live uitgezonden vanuit Beeld en Geluid op het Hilversumse Media Park tijdens de Open Studio
Dagen, een groot mediaspektakel op zaterdag 9 en zondag 10 september. Kloppend Hart is een spetterend programma met muziek, gasten reportages en live- verslaggeving voor en door lokale omroepen in Nederland. In de uitzending is speciale aandacht voor het Rode Kruis, de noodhulporganisatie die op deze dag haar 150-jarig bestaan viert. Het programma is zaterdag 9 september van 12.00 tot 17.00 uur te volgen via OPEN ROTTERDAM TV.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2017 bestaat uit: voorzitter Toine van Peperstraten (presentator FOX Sports, SBS6 voetbal), Jurre Bosman (directeur NPO Radio), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Noël Lebens (wethouder Sittard-Geleen, ambassadeur lokale omroep namens VNG), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Alexander Pleijter (onderzoeker journalistieke innovatie en docent online journalistiek Universiteit Leiden) en Annelies van Santen (OOG, de Lokale Omroep van het Jaar 2016).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat