OPEN Rotterdam nominatie lokale omroep van het jaar 2017

OPEN Rotterdam is voor de derde keer op rij genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar. De vakjury van de NLPO, koepelorganisatie van lokale omroepen in Nederland, noemt OPEN Rotterdam “een aansprekende omroep die bij Rotterdam hoort. De omroep is een voorloper in het bereiken van een jonge(re) doelgroep door de inzet van vernieuwende (mobiele) journalistiek. Kortom: een terechte nominatie!”

Een van de beste omroepen van Nederland
In totaal zijn er 9 omroepen genomineerd. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.
Deze omroepen worden dit jaar, samen met de Lokale Omroep van het Jaar 2016, OOG uit Groningen, ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Op zaterdag 9 september wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt op het Media Park in Hilversum, tijdens de Open Studio Dagen. Dan worden ook de Lokale Omroep Awards 2017 uitgereikt. De nominaties hiervoor worden binnenkort bekend gemaakt.

Vakjury
De jury van de Lokale Omroep Awards 2017 bestaat uit:
Voorzitter Toine van Peperstraten (presentator FOX Sports, SBS6 voetbal), Jurre Bosman (directeur NPO Radio), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Noël Lebens (wethouder Sittard-Geleen, ambassadeur lokale omroep namens VNG), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Alexander Pleijter (onderzoeker journalistieke innovatie en docent online journalistiek Universiteit Leiden) en Annelies van Santen (OOG, de Lokale Omroep van het Jaar 2016).

Felicitaties
OPEN Rotterdam feliciteert Studio Alphen, Zuidwest TV & Zuidwest FM, Studio040, TV Enschede FM, RTV Maastricht, WOS Media, REGIO8 en Omroep Venlo met hun nominatie voor Lokale Omroep van het Jaar 2017.

Lees meer op de website OLON/NLPO 
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat