OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivals slaan handen ineen met OPEN Rotterdam FESTIVAL TV 

‘We houden de festivalkalender levend!’

OPEN Rotterdam, Rotterdam Festivals en de festivalorganisaties slaan de handen ineen en brengen samen de festivalagenda tot leven door speciale uitzendingen op OPEN Rotterdam FESTIVAL TV. Op de originele festivaldagen van een festival zijn er dagelijks twee tv-blokken met registraties, interviews, clips van artiesten en kunstenaars en andere video’s. Via social wordt opgeroepen herinneringen te delen. Op deze wijze laten we zien dat Rotterdam een echte festivalstad is, ook al kunnen we dit nu niet fysiek samen beleven. Door het aanhouden van de festivalagenda kunnen fans hun festivals toch nog voelen en volgen op de dagen wanneer ze dit anders ook gedaan hadden. 

Op de geplande festivaldagen zijn er speciale FESTIVAL TV-blokken tussen 14 tot 16 uur en tussen 20 tot 22 uur op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36, KPN 1349) en via onze livestream.

Check onze website voor de programmering. 

OPEN Rotterdam FESTIVAL TV trapt af met Motel Mozaïque op 17 april t/m 19 april 2020. 

Harry Hamelink, artistiek directeur MOMO: 
“Fijn dat OPEN Rotterdam en Rotterdam Festivals het initiatief nemen om deze serie over festivals te presenteren! Normaliter bruist Rotterdam deze periode van het jaar door de vele festivals. Met deze reportages over MOMO kan het publiek de intense beleving van het Motel Mozaique Festival toch nog ervaren. De uitbundigheid van concerten, de verstilling bij performances, de verbinding met de stad, het gastvrije karakter van MOMO. Mooi om op deze wijze de waarde van kunst is kunnen tonen!”

Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: 
“Juist nu ze er even niet zijn voelt iedereen wat de festivals betekenen voor Rotterdam en voor de Rotterdammers: met elkaar genieten en met elkaar verbonden zijn. Nu we even niet fysiek samen kunnen komen ben ik heel blij dat we samen met OPEN Rotterdam de afgelaste festivals toch kunnen laten zien. Het zal veel mooie herinneringen oproepen en zo houden we met elkaar het vertrouwde festivalgevoel overeind. Zijn we toch een beetje bij elkaar!”

Femke IJsinga-van Boxsel, zakelijk directeur OPEN Rotterdam: 
“Wij volgen al jaren alle kleine en grotere evenementen en zien de verbinding die deze evenementen bieden. We willen dat speciale festivalgevoel behouden, zodat het over een jaar niet twee jaar geleden was dat het festival plaatsvond, maar dat het volgend jaar is: “He, weet je nog vorig jaar? Tof man.” Dat gevoel! Want al kunnen we niet samenkomen dat betekent niet dat we geen festivals hebben! We zijn blij dat we hiervoor in Rotterdam Festivals wederom een goede partner hebben gevonden.”