OPEN Rotterdam viert 300ste aflevering Oude Westen TV

Al bijna zes jaar lang zendt OPEN Rotterdam elke donderdag een aflevering van Oude Westen TV uit. In het programma werken wijkbewoners werken samen met professionals en vertellen het verhaal van HUN wijk. Vandaag, op 12 januari, zenden wij de 300ste aflevering uit.

“Het is een enorm succes”, vertelt hoofdredacteur Muzaffer Durmaz trots. In 2017 begon hij met Oude Westen TV als een bewonersinitiatief. “Ik woon in het Oude Westen en was destijds van: ik moet gewoon iets met deze wijk doen.” Inmiddels is Oude Westen TV uitgegroeid tot een wekelijks programma dat zowel online als op TV te zien is.

Om stil te staan de mijlpaal van 300 afleveringen, blikken wij vandaag terug op de vijf beste én leukste afleveringen van het programma.

Kinderen en ouderen uit het Oude Westen op pad naar het Plaswijckpark
De meest bekeken aflevering van Oude Westen Tv is de 217ste aflevering, die op 3 juni 2021 werd uitgezonden. In de aflevering gaan de kinderen en ouderen uit het Oude Westen op pad naar het Plaswijckpark, laat onderneemster Cindy Vos het Oude Westen zien en laat landschapsarchitect Wolbert van Dijk Tuin de Bajonet.

Coronavirus gooit stadsleven van Rotterdam in de war
Ook een memorabele aflevering is aflevering 155. Daarin stond de coronacrisis centraal. Verslaggever Elmar Levy ging op pad om aan de Rotterdammers te vragen hoe zij om gaan met de crisis en alle bijbehorende maatregelen. Ook liet kunstenaar Djon Louis Seedorf zijn zelf geschilderde collectie te zien en werd de geautomatiseerde watertank in de Tuin de Bajonet in werking genomen.

De herdenking van oud-zanger van Roméo Clifton Giersthove
Op 6 mei overleed de oud-zanger van Roméo aan een zware hersenbloeding. De 162ste aflevering van Oude Westen TV stond hier groots bij stil. Ook blikt de verslaggever terug naar het reisje van kinderen en ouders uit het Oude Westen naar Speelland Beekse Bergen.

Buikdansen in het wijkhuis met dansschool Bellyssima
Buikdansen in het Oude Westen? Ja! Het kon in het wijkhuis met dansschool Bellyssima. Ook deze aflevering, de 146ste, deed het goed bij de kijkers. De verslaggevers gingen ook op bezoek bij het Maritiem Museum om de Interceptor van The Ocean Cleanup te bezichtigen en langs bij Leeszaal West voor een voorstelling van het Nieuwe Koor.

Winne is terug in de wijk waar zijn roots liggen
De laatste aflevering die ook toebehoort in dit lijstje is aflevering 115. In deze aflevering gaan de verslaggevers langs bij het wijkcentrum voor de eerste auditie voor Nederlandse horrorfilms, werd aan de Coolhaven Werelds Delfshaven weer drie dagen lang gevierd en was hiphopartiest Winne terug in de wijk bij zijn ouders.