OPEN Rotterdam wederom een van de beste lokale omroepen

OPEN Rotterdam is voor de tweede keer op rij genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar, toegekend door een vakjury van de OLON, koepelorganisatie van lokale omroepen in Nederland. De jury, met als voorzitter Toine van Peperstraten, heeft bij de selectie vooral erop gelet dat de omroep dagelijks op meerdere platforms nieuws brengt, vernieuwende formats maakt en talenten opleidt. 

In totaal zijn er 7 omroepen genomineerd. Deze omroepen worden dit jaar, samen met de Lokale Omroep van het Jaar 2015, Studio040 uit Eindhoven, ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector. OPEN Rotterdam ziet dit als erkenning voor de innovatieve manier waarop ze de publieke mediataak uitvoert. 

Op vrijdag 10 juni wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (4 t/m 10 juni 2016). Dan worden ook de Lokale Omroep Awards 2016 uitgereikt.

Vakjury
De jury van de Lokale Omroep Awards 2016, onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit:
Toine van Peperstraten (presentator FOX Sports en SBS6 voetbal): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Michiel Bosgra (Studio040, De Lokale Omroep van het Jaar 2015).

Felicitaties
OPEN Rotterdam feliciteert Studio Alphen, TV Enschede FM, OOG in Groningen, WOS Media, Stichting Regionaal Mediacentrum REGIO8 en Dtv Oss/MFM Brabant met hun nominatie voor Lokale Omroep van het Jaar 2016.

Cross mediaal 
OPEN Rotterdam is een crossmediale organisatie die officieel sinds 1 januari 2014 verhalen op de website en social media publiceert, en uitzendt op tv in Rotterdam. Vanaf begin 2015 maakt OPEN het dagelijkse TV magazine 010NU, met verhalen uit de stad. OPEN Rotterdam werkt in de stad samen met een groot aantal partners uit media, onderwijs en de culturele sector.