OPEN viert 150-jarig bestaan Nieuwe Waterweg met podcastserie Waterwegverhalen

In 2022 vieren we dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar geleden officieel werd geopend. Met de vijfdelige podcastserie Waterwegverhalen duiken Dore van Duivenbode en Inge Janse in de verhalen van de Rotterdammers die langs de rivier wonen. Deze is vanaf 11 mei te beluisteren op de podcastkanalen van OPEN Rotterdam.

Tekst gaat door onder de player.150 jaar Nieuwe Waterweg

In de stad wordt het bestaan van de Nieuwe Waterweg met verschillende activiteiten uitgebreid gevierd. Zo zien we de verhalen van Rotterdammers en hun rivier bij Verhalenhuis Belvédère, is er een expositie met archiefmateriaal van het Stadsarchief Rotterdam en is er een doorlopend kunst en cultuurprogramma in de wijken ondersteund door Cultuur Concreet. In de laatste week van september is er een Nieuwe Waterweg Festivalweek.

Meer informatie over alle activiteiten rondom het 150-jarige bestaan van de Nieuwe Waterweg vind je hier.

Talkshow 150 jaar Nieuwe Waterweg
Woensdagavond 9 maart om 20:00 kijk je live naar de talkshow van Port of Rotterdam en Maritiem Museum over de toekomst van de haven. Waar is de volgende grote visionair en welk idee gaat helpen met het reduceren van CO2 en uitstoot. Key note speaker Allard Castelein, directeur van Port of Rotterdam, behandelt actuele uitdagingen zoals energieverbruik en – transitie. De avond wordt geleid door Marcelien Bos-de Koning en de inleiding met historisch perspectief wordt gegeven door conservator Irene Jacobs. Jij kunt online meepraten en je vragen stellen, die live beantwoord worden vanuit de hal van het Maritiem Museum! De livestream van de talkshow volg je hier.

Kijk hieronder de compilatie van de talkshow.