VIDEO | OPEN Vlogger Thijs danst mee met ‘geheime’ straatrave door Rotterdam

Als het weer een beetje tegenzit in de zomervakantie kan je wel gaan zitten mokken, maar je kan beter lekker gaan raven. Ja, toch? OPEN vlogger Thijs doet mee aan een ‘geheime’ straatrave door Rotterdam. Hij kijkt zijn ogen uit.

De rave begint in Ons Park op het Noordereiland. Daar worden de deelnemers rond 20.30 uur klaargestoomd voor een lekker potje losgaan door de straten van het eiland. Iedereen krijgt een speaker mee die aangesloten wordt op de bluetooth. En het signaal? Dat komt uit twee ballonnen.

Als de groep het eenmaal op een lopen zet, gaan de speakers daadwerkelijk aan. De technomuziek blaast uit de speakers en dat is goed te merken bij de deelnemers, want bij hen komen de heupen al snel los. Zelfs Thijs – “Ik kan helemaal niet dansen, joh” – blijft niet stilstaan en deunt tot middernacht mee met de muziek.

Straatraves
De straatrave is een project van kunstplatform Tools For Action en Floor van Leeuwen. Via de straatraves die in het weekend plaatsvinden willen het platform en Floor ‘de grens tussen kunst en activisme op een sociale manier ontdekken’.