OPEN Vraag | Druk in Rotterdamse binnenstad tijdens Black Friday: “Ik doe zeker mee”

Het is vandaag 26 november en dat betekent; Black Friday! De winkels in de Rotterdamse winkelstraten beloven flinke kortingen. Het is ondanks de regen erg druk in de stad, maar kunnen de coronamaatregelen dan nog wel gehanteerd worden? Wij vragen Rotterdammers in het centrum wat zij vinden van deze dag.

“Ik doe zeker mee met Black Friday”, vertelt een bezoeker van de Rotterdamse binnenstad. “Ik vind de kortingen erg leuk, op deze manier kan ik weer lekker shoppen.” Niet alle Rotterdammers zijn het met haar eens. Zo vertelt een andere voorbijganger dat ze Blackfriday helemaal niet zo bijzonder vindt; “Ik dacht dat de kortingen hoger zouden zijn, dit jaar doe ik niet mee.”

De meningen rondom de coronamaatregelen zijn erg verdeeld. Zo vertelt een man dat hij denkt dat de besmetting cijfers na Black Friday gaan stijgen: “Er lopen hier best veel groepen, en het is erg druk. Je kunt hier heel snel besmet worden.” Een andere man staat hier veel relaxter in. “Als iedereen zijn of haar mondkapje op doet en afstand houdt, blijft het veilig.”