OPEN Vraag: geen behoefte aan vuurwerk voor jaarwisseling 2021/2022

Oud en nieuw is nog maar net geweest maar in Rotterdam wordt er nu al gekeken naar de volgende jaarwisseling. Het lijkt er namelijk op dat dan opnieuw een vuurwerkverbod van kracht is. Maar vinden Rotterdammers dit wel een goed idee?

“Ik vind het heel goed dat er weer een vuurwerkverbod komt,” vertelt een voorbijganger op het Mathenesserplein. “Ik weet niet of je hebt gehoord over jonge gasten die hun  vingers en handen eraf blazen? Dat moet stoppen want het is te gevaarlijk!” Een andere Rotterdammer vindt dit niet het moment om nu al over de komende jaarwisseling te denken. “Naja, ik vind het niet erg, maar zullen we er eerst zien of we de corona vaccinatie overleven, voordat we over volgend jaar beginnen?”

Niet iedereen vindt dat het vuurwerk opnieuw in Rotterdam verboden moet worden. Zo pleit een Rotterdamse voor de terugkeer van georganiseerde vuurwerkshows. “Ik vind dat het wel kan, maar dan op een plek waar je naar het vuurwerk kan kijken, zoals twee jaar terug bij de Erasmusbrug.”

Bekijk hieronder de hele video.