OPEN Vraag: Versoepelde coronamaatregelen en mondkapjes in het OV

Tijdens de persconferentie op woensdag 6 mei kondigt het kabinet aan dat de coronamaatregelen versoepeld worden. Voor de OPEN vraag gaan wij naar West-Kruiskade en vragen wij aan de Rotterdammers wat zij vinden van de versoepelende maatregelen.

Vanaf maandag 11 mei mag je naar de kapper en buitensporten op afstand. Wel zijn reizigers, vanaf maandag 1 juni, verplicht mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer.

De terrassen mogen ook op 1 juni weer open. Die kunnen, zoals ook de restaurants, dan gasten ontvangen op reservering. Bioscopen, musea en theaters gaan open voor maximaal dertig bezoekers. Het maximum aantal gasten voor alle openbare ruimtes is dertig.

Er blijft ook veel hetzelfde. Het verplicht thuiswerken waar het kan, geldt nog steeds. Wanneer deze regel wordt ingetrokken is nog niet bekend. Het advies blijft wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven. Volgens minister-president Rutte kan het versoepelen van de regels alleen als het virus onder controle blijft. Dat kan dit kan alleen als iedereen zich houdt aan de maatregelen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat