OPEN Vraag: Versoepelingen van de corona maatregelen per 1 juli

De versoepelingen rondom de corona maatregelen zijn gisteren in de laatste persconferentie bekend geworden. Sportscholen, theaters en wellnesscentra’s mogen weer open. Ook kunnen er bruiloften en begrafenissen plaatsvinden zonder een maximale gastenlijst. Dit geldt ook voor het samenkomen van groepen. Wel moet de anderhalve meter regel nog worden gehanteerd. Ook mogen er weer mensen met een mondkapje op naast je komen zitten in het openbaar vervoer.

Rotterdam begint steeds meer naar het oude normaal terug te gaan. Een bioscoopmedewerker heeft niet zoveel gemerkt van de lockdown zit, laat ze ons weten. Ze kon toch gewoon naar buiten naar het park met haar vrienden? Het uitgaansleven dat heeft een horecaondernemer wel gemist. Door de maatregelen is het werken in nacht en avond gestopt en wil dit graag weer voortzetten.

“Je kan niet ineens van de een naar de andere dag op de sportscholen tussen de mensen staan”, zegt een wat oudere Rotterdamse man. Volgens hem is het te vroeg en moeten mensen goed nadenken met wat ze willen doen. Voor een Rotterdamse verpleegkundige is het juist goed dat mensen weer kunnen sporten, maar dan wel met anderhalve meter afstand.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat