Opening Club Gusto duurt 33 uur

De nieuwe creatieve broedplaats van Rotterdam moet het worden; Club Gusto. Feesten, werken, en tentoonstellingen bekijken het kan allemaal in de voormalige drukkerij in het M4H gebied. De grand opening wordt groots gevierd met onder andere optredens, poëzie en yoga.

Bernd van Buuren is de initiatiefnemer van Club Gusto. Hij is al eigenaar van twee panden, maar wilde in zijn derde pand alles bij elkaar brengen. Mensen kunnen er werkplekken huren, maar er zijn ook kunsttentoonstellingen en in de loods kan zelfs worden gefeest. Hij hoopt -hij weet eigenlijk wel zeker- dat er kruisbestuiving ontstaat tussen de verschillende creatievelingen in het pand. Dat is wel een vereiste om in het pand aan de slag te gaan: je moet een creatieveling zijn. Lachend zegt hij: ”Een boekhouder is hier ook welkom, maar het ligt er aan of hij creatief kan boekhouden.”

Het pand ligt buiten het centrum, maar Bernd denkt niet dat dat een belemmering is. Hij bedient een niche markt die het niet erg vindt om verder te reizen voor het pand. Hij werd zelf direct verliefd op het gebouw toen hij het zag: “Het was eigenlijk per toeval. Het universum had voorbestemd dat deze plek leeg stond. Ik kan niet anders zeggen. Als dit pand ergens ander had gestaan dan had ik het daar gedaan.”

De opening duurt 33 uur en dat is best zwaar, maar Bernd is er helemaal op voorbereid: “Ik heb koffie ingeslagen en een paar stretchers achter staan zodat we af en toe een powernap kunnen doen. Voor de rest lekker doorgaan.”