Opening Skaeve Huse door Joost Eerdmans

Wethouder Joost Eerdmans opent op woensdag 28 juni de Skaeve Huse aan de Soesterbergstraat. De Skaeve Huse vormen het sluitstuk van de aanpak woonoverlast en bieden een oplossing voor notoire woonoverlastgevers. 

De Skaeve Huse zijn een alternatieve woonvorm voor mensen die op regelmatige basis woonoverlast veroorzaken. Hierdoor kunnen zij niet langer in hun woonwijk worden gehandhaafd. In de Skaeve Huse krijgen zij begeleiding met als doel dat zij na verloop van tijd weer in een woonwijk kunnen terugkeren.

Door deze aanpak kan de rust wederkeren in woonwijken die te kampen hebben met woonoverlast. Daarnaast voorkomt Skaeve Huse dat een woonoverlastgever op straat belandt en gaat zwerven waardoor de kans groot is dat de persoon in kwestie opnieuw een probleem voor de stad gaat vormen. Vanaf begin juli verhuizen de eerste bewoners naar de Skaeve Huse.

Op het terrein staan 11 losstaande, containerwoningen met een eigen keukentje, sanitaire voorzieningen en beperkte buitenruimte. Daarnaast staat er een unit voor de beheerder. De bewoners huren de woning van Woonstad Rotterdam en zijn verplicht om de begeleiding en zorg die ze nodig hebben te aanvaarden.

De gemeente, Woonstad Rotterdam en het Centrum voor Dienstverlening Rotterdam werken nauw samen voor dit project. Woonstad Rotterdam is verantwoordelijk voor de bouw en het technisch beheer van de woningen. (Woon-)begeleiders van het Centrum voor Dienstverlening (CVD) zorgen voor persoonlijke begeleiding van de bewoners.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat