Opera Minora wil opera toegankelijk maken

De stichting Opera Minora geeft aankomend weekend meerdere concerten op Rotterdam Centraal. Het gezelschap bestaand uit professionele muzikanten, hoopt dat ze opera toegankelijker maken door het op openbare locaties te organiseren. “In 2015 organiseerden we een concert in de Maastunnel, dat was een groot succes. We kregen positieve reacties uit verschillende hoeken.”

Organisator en regisseur Claudia Christern kijkt uit naar het concert, maar geeft aan dat voorbereiding heel belangrijk is. “Het is heel anders dan een voorstelling in een concertzaal. Het geluid in zo’n stationshal is anders, maar ook het publiek, wat misschien bij toeval langsloopt en reageert op het zangspel. Dat zijn factoren die je niet kunt beïnvloeden, maar dat maakt het juist leuk en ook spannend.”
Sopranen Marieke Verbeek en Wendy Robool geven aan dat opera eigenlijk voor iedereen is. “Jong of oud het maakt niet uit. We snappen dat opera voor sommige mensen ver van hun bed is en daarom veranderen wij de setting van een strakke concertzaal naar een stationshal. Zo wordt het hopelijk toegankelijker.”

De voorstelling is op vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober om 20:00 uur in en rondom Rotterdam Centraal. Op zondag 22 oktober trapt de stichting af om 14:00 uur. De kaartjes voor de voorstellingen in Rotterdam zijn uitverkocht.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat