Opera op het dak van Groot Handelsgebouw

In het kader van Rotterdam Viert De Stad! komt er tijdelijk een grote trap op het Groot Handelsgebouw te staan, waardoor het mogelijk wordt om over de stad uit te kijken. Het dak biedt naast een uitzicht ook een podium voor opera!

Het dak wordt vanaf medio Mei ingericht als uitkijkpost boven de stad. Ook biedt het dak straks podium aan de stadsopera Parsifal, waar de operaparade door het centrum haar grote finale beleeft. In voormalig bioscoop Kriterion herleeft de wederopbouwrevue van Anton Koolhaas in een moderne versie met John Buijsman.

Het dak van het Groot Handelsgebouw, symbool voor de wederopbouw, wordt vanaf 16 mei tot 12 juni omgetoverd tot nieuwe uitkijkpost over de stad. Dagelijks is iedereen van 10.00 tot 22.00 uur van harte welkom voor een bezoek aan het dak. Ook komt er een tijdelijk informatiepunt van Rotterdam viert de stad!, een bar en worden er in de voormalige bioscoop Kriterion films, debatten en (theater)voorstellingen geprogrammeerd. Hier kun je hier genieten van diverse voorstellingen tijdens het festival Operadagen Rotterdam dat van 20 tot en met 29 mei worden gehouden.