Oplossing overlast in wijk Middelland Nieuwe Westen


Tijdens het wijkgesprek van Middelland Nieuwe Westen in het Rotterdam Design College gingen verschillende wethouders, bewoners en burgemeester Aboutaleb in gesprek met elkaar over waarom het vertrouwen in de overheid zo laag is.

Het doel van het gesprek was om inzicht te krijgen in wat er speelt bij de bewoners door ze met elkaar te verbinden en de openheid te vergroten tussen hen en de overheid.

Volgens Jennifer Blackman, een van de sprekers en medeorganisatoren van de avond, waren de knelpunten die de bewoners hadden voornamelijk overlast in de Pupillenbuurt van hangjongeren en drugsdealers die in de verschillende coffeeshops te vinden zijn. Jennifer zegt dat dit mede komt door de vele opvanglocaties in de buurt: “Veel vrouwen voelen zich onveilig op straat, omdat er veel nieuwe bewoners van opvanglocaties in de wijk terechtkomen die niet goed zijn voor de buurt. Dit gaat worden opgelost door deze groeperingen te verplaatsen en te verdelen onder verschillende wijken in Rotterdam.”

Bij het verplaatsen en verdelen van mensen wordt er gekeken naar welke groepering het beste past in welke wijk. Hier is een wethouder bij aanwezig. Jennifer legt uit: “Er moet veel meer gekeken worden naar waar je de doelgroepen plaatst, want de wijk heeft al genoeg problemen. Door goed te kijken naar deze problemen hopen we dat de saamhorigheid tussen de bewoners wordt vergroot.”

De avond werd afgesloten met een Iftar die verzorgd werd door de leerlingen van het Design College. “Het was heel bijzonder om te zien hoe gevarieerd het aantal bezoekers was”, vertelt Jennifer.