“Opluchting dat we eindelijk gepromoveerd zijn”

Afgelopen vrijdag was het zover: de voorlopig laatste officiële thuiswedstrijd van Sparta in de Jupiler League. Doordat ze twee weken geleden de titel al binnen sleepten, stond er in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht weinig meer op het spel. En dit tot grote opluchting van de aanwezige fans.

Eén van deze fans is Quincy van Dijk, die als vrijwillliger in het supportershome werkt en al meer dan tien jaar een seizoenskaart heeft voor Sparta: “Ik heb dan wel de vorige promotie meegemaakt toen ik klein was, maar daarna is het niet altijd even makkelijk geweest. Dan is het weleens fijn om een seizoen mee te maken waarin alles goed gaat.”

Vanavond gaat het echter voor de verandering een keer niet allemaal goed. Tegen middenmoter FC Dordrecht gaat de ploeg in een slordig duel met 2-3 ten onder. Maar voor één keer is het een nederlaag die weinig reactie oproept vanaf de tribune: “Het is heerlijk dat je de titel al vroegtijdig binnen hebt gehaald, dan zit je lekker rustig voor zo’n wedstrijd. Want normaal zit ik wel op het puntje van mijn stoel.”

Tot slot is Quincy optimistisch over de toekomst in de Eredivisie: “Als ze belangrijke spelers weten te behouden, zoals Verhaar en Breuer…dan is een plek in de middenmoot niet onmogelijk. Maar het belangrijkste is om koste wat het kost boven de zestiende plaats te eindigen, dan speel je geen nacompetitie, en ben je gewoon veilig.”