Oprichter Heilige Boontjes wil straatmuzikant helpen aan een nieuwe gitaar

Je hebt van die Rotterdammers die bijna iedereen in de stad wel kent. Dat geldt onder meer voor de straatmuzikant Alex, met zijn gitaar speelt hij regelmatig in metro’s door de stad. Nu, na na vele trouwe jaren is zijn geliefde instrument toch echt op, maar er is geen geld om een nieuwe te kopen. Daarom wil Rodney Hengel, de drijvende kracht achter Heilige Boontjes, Alex helpen aan een nieuw exemplaar.

Rodney probeert Alex al sinds 2016 te helpen: “Hij vertelde over zijn situatie, dat hij kampt met verslavingen en demonen uit het verleden. Dit was herkenbaar voor mij, maar gelukkig kon ik eruit kruipen. Hierom wil ik hem helpen, zo geven we hem bijvoorbeeld eten en drinken dat over is aan het einde van de dag.”

Gitaar
Rodney vertelt dat hij Alex deze kerst echt even in het zonnetje wil zetten. “Een winterjas is mooi, maar met een nieuwe gitaar kan hij zelf zijn geld bij elkaar spelen, en dat doet hij ontzettend goed!” Inmiddels is er al 550 euro gedoneerd. “Ik neem hem mee naar een muziekwinkel in de buurt, hij mag dan zelf zijn nieuwe gitaar uitzoeken.” Mocht er geld overblijven, dan gaat dat naar een stevige gitaartas of een paar nieuwe schoenen voor Alex.