OPROEP: Wat vind jij van de verlenging van experiment Maastunnel?

Onlangs maakte de gemeente Rotterdam bekend dat het verkeersexperiment bij de Maastunnel opnieuw wordt verlengd. Sinds mei 2020 is er aan zowel de noord- als zuidkant van de tunnel één rijbaan afgesloten om de luchtkwaliteit te verbeteren en vanaf eind mei dit jaar wordt het experiment zelfs uitgebreid. Rotterdammers reageren verontwaardigd.

De gemeente Rotterdam maakt in een bewonersbrief bekend dat het experiment tot eind 2021 wordt verlengd. De reeds afgesloten rijstroken richting de tunnel blijven voorlopig gesloten en vanaf eind mei wordt er aan beide kanten ook één rijbaan voor verkeer vanuit de tunnel gesloten. In de Maastunnel zelf zijn nog steeds alle rijbanen geopend. 

Machtsspelletje
Op Facebook reageren veel Rotterdammers verontwaardigd. “Het is al niet te doen, zeker in de spits niet”, reageert een van de bewoners. Iemand anders is het hiermee eens: “Wat een achterlijk besluit, gewoon een machtsspelletje.” Veel mensen vragen zich af of de vele files die hierdoor ontstaan niet juist slecht zijn voor de luchtkwaliteit.

Volgens verkeerswethouder Judith Bokhoven is de luchtkwaliteit in 2020 juist verbeterd, waardoor nu heel Rotterdam zich onder de Europese normen bevindt. Dit geeft geen garantie voor het komende jaar, want aan het begin van de coronapandemie waren er een stuk minder voertuigen op de weg. De gemeente geeft aan dat het verkeer nu terug is op het oude niveau. Daarom wordt er aan het einde van 2021 gekeken of deze aanpak blijvende positieve gevolgen heeft.

Eind vorig jaar vroegen wij al aan omwonenden wat zij van het experiment vinden. Niet iedereen was daar even blij mee.

Wat vind jij?
Wat vind jij van dit besluit? Ervaar jij hinder van het afsluiten van de tunnel of vind je het juist goed zo? Laat het ons weten en klik hieronder op de knop ‘reageren’. Een mail sturen naar [email protected] of [email protected] mag ook!