OpzoomerMee deelt Lief&Leed-pakketten uit tijdens Coronacrisis

Hoe blijf je tijdens de coronacrisis in contact met je buren? Opzoomer mee bedacht daarvoor een leuke oplossing. Vanaf dinsdag kan elke straat in Rotterdam daar namelijk een Lief&Leed-pakket aanvragen.

Johan Janssen, directeur-bestuurder van Opzoomer Mee, vertelt dat de pakketten speciaal zijn bedacht voor de coronacrisis: “We gingen met elkaar in gesprek over wat we zouden kunnen doen, maar hoe we op het pakket zijn gekomen weet ik niet meer precies; het ging erg snel.” Het pakket is namelijk binnen één week samengesteld en de promotie ervan begon dinsdag.

“We krijgen veel leuke reacties; mensen die ook andere straten in de buurt aansporen om een pakket aan te vragen,” aldus Johan. Opzoomer mee heeft in twee dagen al ruim 500 aanvragen binnen gekregen uit alle delen van Rotterdam! Vandaag en morgen worden de pakketten samengesteld en verzonden. De eerste pakketten kunnen maandag al verwacht worden.

Ruim 750 Rotterdamse straten zijn lid van de Lief & Leedclub van Opzoomer Mee. Deze straten zetten zich in voor burenhulp en geven aandacht aan buren die aandacht nodig hebben of verdienen.

Foto: Opzoomer Mee Lief&Leedcub

Pakket
Hoe ziet zo een Lief&Leed-pakket er dan uit? Naast kaarten die je bij de oudere en kwetsbare buren in de bus kunt doen, zitten er ook stickers in die je op de deur kunt pakken, zodat mensen weten dat ze bij jou kunnen aankloppen voor hulp. Er zitten vellen in met voorbeelden van alles wat je kunt doen om met elkaar in contact te blijven en een voorbeeld voor een poster voor het raam met een lieve wens of groet aan de straat. Ook krijg je een aanmeldbon voor een Lief&Leed-potje van €150,-, waarmee je iets leuks of lekkers kunt kopen voor buren die dat nodig hebben. Allerlaatst is het pakket ook gevuld met bloemzaadjes, die je door de hele straat kunt planten. Wanneer de crisis dan voorbij is staan de straten vol kleur als teken van hoop en vertrouwen.

Meer informatie over de Lief&Leed-pakketten vind je hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat