Oranje boven: inwoners De Esch gaan terug in de tijd en vieren dit weekend koninginnedag

De oranje versiering is na de viering van Koningsdag alweer uit het Rotterdamse straatbeeld verdwenen maar in de Esch krijgen de oranje outfits en spullen pas na dit weekend een plekje op zolder. Stichting Super-Actief organiseert namelijk zaterdag 30 april in Wijktuin de Esch ouderwets Koninginnedag. “Er komt een fanfare en kinderen kunnen spelletjes spelen met senioren” vertelt Sandy dos Reis van stichting Super-Actief.

Koninginnedag wordt georganiseerd voor alle inwoners van de Esch maar de senioren van de wijk spelen een grote rol in de programmering van het evenement. “Zij hebben heel veel jaren Koninginnedag gevierd. Het leek ons leuk om terug in de tijd te gaan” vertelt Sandy dos Reis. Het is voor de stichting erg belangrijk dat ouderen blijven meedoen in de samenleving. “Stichting Super-Actief is er om de verbinding tussen buurtbewoners te realiseren. Dit doen we voornamelijk voor ouderen om eenzaamheid te voorkomen.”

Rotterdammers die de verjaardag van prinses Beatrix willen vieren kunnen zaterdag van 13.00 tot 15.30 uur in de wijktuin onder andere een optreden van de fanfare en circusartiesten verwachten. Ook staan er oudhollandse spellen op het programma waarbij jong en oud met elkaar de strijd aangaan.


Stichting Super-Actief

Super-Actief is een non-profit organisatie die inspeelt op de welzijn wensen in de maatschappij door burgerinitiatieven te steunen in Rotterdam. Dit doen ze voor én met alle inwoners en organisaties die hier belang bij hebben, met als doel kinderen, ouderen en culturen bij elkaar te brengen.