Oranjefans én K-popfans komen samen in Ahoy: ‘De sfeer is heel gezellig’

Een mengelmoes aan Rotterdammers kwam maandag 21 november naar het Oranje Spektakel in Ahoy Rotterdam. Dit evenement stond eigenlijk in het teken van de eerste Oranjewedstrijd tegen Senegal, maar er traden ook verschillende artiesten op. Omdat de Zuid-Koreaanse band EVERGLOW optrad, trok het evenement de aandacht van de Nederlandse k-pop stans (fans van Koreaanse popmuziek). Kijken er hier nog wel mensen naar de wedstrijd?

“Ik had geen idee wat dit allemaal is”, vertelt een verbaasde Oranje-supporter. “Maar blijkbaar zijn dit allemaal fans van deze band. Ik kende ze niet, maar ik vind het wel leuk!” 

“Ik heb drie uur gereisd om hierheen te komen”, zegt een van de bezoekers. “Ik ben groot fan van EVERGLOW, dus een gratis concert laat ik zeker niet schieten.” Een andere k-pop fan is het hiermee eens, maar komt ook voor de wedstrijd. “Ik vind het allebei leuk!” Het contrast tussen de twee groepen fans is duidelijk te zien aan de hoeveelheid Oranje-sjaals en de felgekleurde light sticks. “Maar het is een hele gezellige sfeer”, vinden de aanwezigen. “Iedereen kijkt gewoon leuk met elkaar mee.”

Naast de band EVERGLOW treden ook de K-Tigers op, een Koreaans taekwondo demonstration team dat zich richt op de vechtkunst gecombineerd met moderne choreografie. DJ-trio Kris Kross Amsterdam is aanwezig onder de naam Kris Kross Rotterdam.