Order of the Emperor rockt op Scumbash

De RDM Onderzeebootloods was afgelopen weekend het decor voor Scumbash. Het festival, wordt georganiseerd door Schorem Haarsnijder en Barbier. De Rotterdamse band Order of the Emperor won vorig jaar de Sena Grote Prijs en mocht nu spelen op het podium van dit rock ‘n roll festival.

Wouter Jongens, frontman van de band, is blij met de veelzijdigheid van de Rotterdamse muziekscene: “Er zijn een hoop toffe bands . Het is alleen wel jammer dat er geen groot poppodium is, maar in alle zalen en kroegen die er zijn, valt een hoop te ontdekken”.

“One day of god damn rock ‘n roll”, zo omschrijft Bertus van Schorem het festival. De organisator van Scumbash had Order of the Emperor al eens eerder zien spelen en dacht toen “die moeten we hebben. Dat is echt Rotterdams rock ‘n roll trots”. Jongens is blij met de kans om op het festival op te treden: “Het is het grootste rockfestival in Rotterdam en dus erg belangrijk voor ons”.

De band heeft een grote schare fans verzameld die naar het optreden kwam kijken. Drie dames vertellen dat ze al vanaf het eerste uur fan zijn van de band en een andere bezoeker vergelijkt Order of the Emperor met legendarische bands zoals Led Zeppelin en Judas Priest. Een andere festivalganger voegt toe: “Het is een goede band, maar het is vooral hard”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat