Organisatie achter Wijsje door Rotterdamse wijken stopt ermee

“Met een vol hart en veel dankbaarheid voor alle mooie momenten die we hebben meegemaakt, hebben we besloten om te stoppen met Wijsje”, zo schreef vrijdag de organisatie achter de bijzondere kleinschalige en culturele wijktours in allerlei Rotterdamse wijken.

Een Wijsje is een bijzondere tour, waarbij stadsbewoners andere mensen kennis laten maken met een buurt, door middel van muziek en cultuur. De mini-festivals werden sinds 2010 georganiseerd, steeds door andere Rotterdammers. Afgelopen jaar waren er bijvoorbeeld Wijsjes met Job in Noord, met Raymond rondom de Witte de With of in Feijenoord met Janne. Ook in onder meer Leiden, Den Haag en Haarlem bestond het concept.

Maar nu stopt de organisatie die de Wijsjes coördineerde er dus mee. “Onze energie gaat al een tijdje uit naar andere mooie projecten, en we kunnen (helaas!) niet alles tegelijk doen”. Ze noemen ‘de mooie optredens en alle lachende, ontroerde en verraste gezichten bij het publiek’ als iets dat zij zeker gaan missen. Evenals het ‘enorme enthousiasme en doorzettingsvermogen van de organisatoren van een Wijsje’.

In de Afrikaanderwijk was afgelopen jaar ook een Wijsje, voor het eerst. Wij liepen mee bij die bijzondere editie en maakten een reportage:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter