Organisator Ard verzet zich tegen bierfietsverbod: ‘Ik wil gewoon m’n centen verdienen’

De gemeente Rotterdam wil per 1 oktober bierfietsen in Centrum en Kralingen verbieden. De gebruikers zouden namelijk voor overlast zorgen in de vorm van wildplassen, het uitjoelen van omstanders en openbaar dronkenschap Ard Karsten organiseert bierfietstours. Het besluit is voor hem “een klap in het gezicht” en hij hoopt dat dit besluit wordt teruggedraaid. Karsten heeft daarom donderdagmiddag ingesproken bij de gemeenteraad.

De ondernemer maakt zijn excuses voor het wangedrag van zijn klanten en komt met een oplossing tegen het wildplassen: “Plaatsen van een toilet of afspraken met de horeca voor toiletvoorzieningen. In samenspraak met de gemeente willen we afspreken waar we wél mogen fietsen en geen overlast veroorzaken.”

Enkele gemeenteraadsleden stellen kritische vragen aan de ondernemer. Van Wifferen van D66 vraagt of de muziek tijdens de bierfietstours kan worden aangepast om zo de geluidsoverlast te beperken. “Waarom hebben de bestuurders het wangedrag niet opgemerkt? “, vraagt Biljoen van GroenLinks zich af. Karsten liet weten volledig mee te willen werken aan oplossingen: “Ik doe alles wat ik kan om zo goed mogelijk dat overlast verhaal weg te halen. Ik wil de problemen graag oplossen. Ik heb niks aan slechte reviews, of aan problemen.”

Een andere route in een minder druk gedeelte van de stad zou volgens Karsten ook tot de oplossingen kunnen behoren. “Ik ben een ondernemer, ik wil gewoon m’n centen verdienen.”