Oude bekende van Feyenoord duikt op bij Excelsior

Excelsior Rotterdam heeft zich versterkt met een oude bekende: middenvelder Yassin Ayoub. De 28-jarige Marokkaanse middenvelder keert na een Grieks avontuur bij Panathinaikos terug bij de gepromoveerde club uit Kralingen.

Ayoub keert daarmee, twee jaar na zijn vertrek bij Feyenoord, transfervrij terug op de Rotterdamse velden. Goed nieuws voor Excelsior dus: niet alleen lijkt de transfer op het eerste oog een behoorlijke stunt, de club was ook hard op zoek naar extra ervaring en die brengt Ayoub zeker mee.

Kwijtraken
Ayoub zelf is in ieder geval erg blij met zijn transfer, zo vertelt hij op de website van zijn nieuwe club: “Ik heb ook gesprekken gevoerd met andere clubs, maar naar mijn gevoel deed Excelsior er echt alles aan om mij binnen te halen.” Ayoub is al de zesde speler die Excelsior deze zomer heeft gekocht. Ook Kenzo Goudmijn, Reda Kharchouch, Nathangelo Markelo, Jacky Donkor en natuurlijk Marouan Azarkan van Feyenoord verhuisden al naar Kralingen.

Waar Excelsior dus een middenvelder toevoegt aan de selectie, staat Feyenoord op het punt er een kwijt te raken. Noors international Frederik Aursnes staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van Benfica, waar oud PSV-trainer Roger Schmidt aan het roer staat. Er gaan geruchten rond dat de transfer Feyenoord wel vijftien miljoen op kan leveren. Mocht het ervan komen, is nog niet bekend wie de club uit Zuid in gedachten heeft als mogelijke opvolger.

Bekijk hier de reportage die OPEN Rotterdam recent maakte over klussende vrijwilligers van Stichting de Ontmoeting bij Excelsior